perjantai 10. maaliskuuta 2017

Ajurit Helsingissä

Joulukuun 7. päivänä Helsingissä aloitti kaksi uutta ryhmää - perus ja nopea. Perusryhmä oli minun vastuullani, ja halusin heti käyttää mahdollisuutta hyväkseni ja kokeilla Ajuri-projektia näiden ryhmien kanssa lähiopetuksessa. Projektin oli tarkoitus toteuttaa yhtenä päivänä viikossa 19.1. alkaen.  Arvelin, että kokeilu voi kestää vain yhden moduulin, koska toisessa moduulissa tulee työelämänopettaja ja ryhmien aikataulut menevät uusiksi. Näin kävikin, mutta sitä ennen olimme ehtineet pitää 4 projektipäivää.

Kaksi ryhmää oli jaettu kolmeen tasoryhmään - yksi nopea ja kaksi perusryhmää. Projektipäivän oppimissisällöt rakentuivat Suomen mestari ykkösen Puhutaan-osioihin, ja työt oli jaettu niin, että toinen opettaja otti kirjoittamis- ja lukemisharjoitukset, toinen taas puhumiset ja kuuntelut. Itsenäiset tehtävät koostuivat joko verkkomateriaaleista tai opettajien laatimista aktivointitehtävistä.

Ensimmäinen haaste, johon projekti törmäsi, oli opettajien vaihtuvuus. Minun piti aina perehdyttää työhön uutta ihmistä. Projektipäivänä työskentely oli varsin intensiivistä pienen ryhmäkoon ja jatkuvan liikkumisen vuoksi. Ja oli se antoisaakin, vaikka päivän aihe ei tuntunut liittyvään mihinkään edellisinä päivinä opiskeltuun. Palautteista, jotka olemme saaneet opiskelijoilta, päällimmäiseksi nousi oppiminen ja uusien kaverien saaminen. Huonona monet pitivät juuri sitä, että opettajat vaihtuivat usein. Itse opettajat, jotka ehtivät olla mukana, olivat kiinnostuneita tästä jutusta. Kaikesta riippumatta koin projektiaikaa hyödylliseksi kokemukseksi ja kokeilisin projektia mielelläni toisenkin kerran, jos saisin siihen tilanteen.


1 kommentti:

  1. Moi Irina! Lähdetään kokeilemaan uudelleen. Opettajien vaihtuvuudella varmaan viittasit siihen, että sun työpari muuttui jatkuvasti. Siinä on kyllä tän systeemin heikkous myös, että vaikka se perustuu vaihtuvuuteen, siinä on blokkeja, jolloin päivää ei voi mielivaltaisesti muutella ilman, että se vaikuttaa muidenkin töihin. Siinä on hyvät ja huonot puolensa. Jutellaan!

    VastaaPoista