maanantai 8. elokuuta 2016

Osaamismerkintöjä moduulin 2 lopuksi

Kerroin tänään opiskelijoille, ettei toisessa moduulissa tarvitse stressata moduulitestiä, vaan teemme erilaisia osaamisen näyttötehtäviä. Aloitimme aiheella Asuinalue ja asuminen. Tässä maanantaiset oppitunnit:

1. Ryhmäkeskustelu asumisesta: millaisessa talossa asut, millaisia naapureita sinulla on ym. Keskustelu kertasi osittain vanhaa opittua, mutta tehtävässä tuli myös uusia asioita, kuten taloyhtiön nimi, huoltomiehen nimi yms.

2. Taloyhtiön järjestyssäännöt. Olen selkokielistänyt VVO:n kiinteistöjen järjestyssäännöt ja lisännyt niihin pari kuvaa. Opiskelijat tutustuivat sääntöihin ja vastasivat tekstin lomassa oleviin kysymyksiin.

3. Tatu ja Patu -kirjasta suomalaisen kerrostalopihan kuva. Nimettiin kuvasta asioita. Osittain taas kertausta, osittain uutta.

4. Kotitehtävänä on selvittää oman taloyhtiön nimi, huoltoyhtiön/miehen nimi ja puhelinnumero sekä päivystävän huoltomiehen puhelinnumero. Huomenna opiskelijat ottavat kouluun mukaan oman taloyhtiön järjestyssäännöt. Lisäksi kehotin opiskelijoita tänään ajattelemaan kotona suomeksi, mitä pihassa ja kotona näkyy.

Sanoin opiskelijoille tätä osaamismerkintäsysteemiä esittäessäni, että kaikki kotitehtävät auttavat heitä valmistautumaan "näyttöön". 

Tänään minulla on suunnitelmissa kävellä omassa lähiössä kamera kädessä, jotta saan huomiseksi tai keskiviikoksi kyhättyä esimerkin siitä, millaista osaamista opiskelijoiden tulisi näyttää. Tarkoituksena on kirjoittaa ja kuvittaa simppeli blogiteksti minun lähiympäristöstä palveluineen ja harrastusmahdollisuuksineen.

Olen innoissani!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti